Nicolas Daenens - regisseur en scenarist

Noemt zich met zijn werk vooral een 'goeie observator'. Zijn kortfilm 'Het kortste Eind' wint in juni 2005 de publieksprijs op Kort Geknipt en wordt geselecteerd voor de NPS New Arrivals op het Filmfestival in Rotterdam. Dankzij de steun van het VAF kan hij in 2007 zijn kortfilm 'A Day in a Life' realiseren. De film met o.a. Johan Heldenbergh en Sam Louwyck in de hoofdrollen, wordt op meer dan 50 nationale en internationale filmfestivals geselecteerd en sleept een tiental prijzen in de wacht. Ook zijn volgende kortfilm '27', met Titus De Voogdt in de hoofdrol, kan hij met steun van het VAF realiseren en wordt op een tiental festivals geselecteerd.


Hij maakt ook de Making Of van 'Neveneffecten' voor Woestijnvis en daarna de Making Of van 'Ex- drummer' van Koen Mortier. Daarnaast werkt Nicolas ook regelmatig als regieassistent, figuratieregisseur en/of casting director voor verschillende tv-reeksen en langspeelfilms zoals Quiz Me Quick, Bevergem, Tot Altijd, The Broken Circle Breakdown, Offline, Marina, Everybody Happy, Cargo, ...


Met kleinVerhaal vzw realiseert hij in 2014 zijn eerste sociaalartistieke project 'The True Tempest', onder de vorm van een middellange film 'Kingsh!t', gemaakt over een periode van zes maanden met een twintigtal jongeren tussen 14 en 21 jaar van diverse origines.
Filmografie
2003 Eeuwige jeugd, documentaire over Boudewijn De Groot achter de schermen - 2005 Het Kortste Eind (kortfilm), scenario & regie (eigen beheer) - 2005 Making Of 'Neveneffecten', camera & interpretatie (Woestijnvis) - 2006 Billy (kortfilm), scenario & regie (eigen beheer) - 2006 Making Of 'Ex-Drummer', camera & interpretatie (CCCP) 2007 A Day in a Life (kortfilm), scenario & regie (Conception) - 2010 27 (kortfilm), scenario & regie (Savage Film) - 2014 Kingsh!t (middellange film), scenario & regie (Klein Verhaal)

An De Gruyter - scenariste

Won in 2015 met haar inzending "'Magique mécanique"'de scenariowedstrijd voor de Visser- Neerlandiaprijs. Meer over wat deze jonge scenariste in haar mars heeft via haar curriculum in bijlage. Ze haalde vorig jaar een eerste plaats in de voorronde van Gent voor de schrijfwedstrijd Write Now! met het verhaal ‘Mama houdt van je’.


Prijzen 2016 WRITE NOW! Eerste plaats in de voorronde van Gent met het verhaal 'Mama houdt van je' - 2015 VISSER-NEERLANDIAPRIJS VOOR SCENARIO Eerste plaats met het langspeelfilmscenario 'Magique Mechanique' - 2015 BABYLONS INTERUNIVERSITAIRE LITERAIRE PRIJS Derde plaats in de categorie proza met het kortverhaalverhaal 'Oz'